Вероятно сте разбрали, че Япония призна Bitcoin за официално платежно средство в страната и сте решили и Вие да използвате най-известната крипто-валута в света, създавайки свой собствен Биткойн портфейл. Ако пък сте от онези малко на брой българи, които от дълго време печелят Bitcoin-и чрез копаене или пък все още недоверчиво обмисляте дали да си купите малко електронни монети, то сигурно се чудите къде в България бихте могли да ги похарчите.

След официалното ѝ пускане през 2009 година, и особено през последната петилетка, електронната валута Bitcoin получи сериозно развитие. За да си го представите по-добре, трябва да споменем за най-значимата сделка от зората на криптовалутата, когато една пица е била изтъргувана за „скромната“ сума от 10 000 биткойна. Днес спокойно можем да определим въпросната пица за най-скъпата в света, тъй като курс купува на един Bitcoin се върти около 6 500 лева.

Макар и не за 10 000 биткойна, у нас също можете да си купите пица с тази валута. Някой от нашумелите в последните години сайтове за оферти предлагат разплащане в Биткойни. Там можете да платите за хапване, почивки в страната и чужбина, козметични, здравни и спа процедури, билети за безброй игри, театри, кина, спорт и други забавления. Не малко оферти са насочени и към бизнеса.

Срещу Биткойн в България можете да се сдобиете с дрехи, обувки, компютри, мобилни и други технологични устройства, черна, бяла техника, стоки за дома и офиса, електрически инструменти. От скоро разплащане в криптовалутата поддържат и някои фотографски студиа.

В крак с времето, много български хостинг компании предлагат хостинг срещу Биткойни. Напоследък дори сайтове за продажба на хранителни добавки са пуснали възможността за разплащане в най-известната крипто-монета.

Почивки срещу електронната валута можете да резервирате не само в сайтове с оферти, а и в самите туристически агенции. С нея можете да платите в автосервизи, да си купите авточасти и да наемете автомобили.

От скоро с Биткойн можете да платите сметката си и в някои столични заведения.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *