С главоломното развитие на Биткойн и все повечето търговски обекти и компании, които приемат разплащане с криптовалутата, идва и момента, в който все повече хора закупуват от нея с цел търговия и инвестиция. За целта не е нужно нищо друго, освен биткойн портфейл и платформа/обменно бюро, от където да се сдобиете с така популярната валута.

биткойн портфейл

 

Bitcoinborsa.bg е точно такъв тип платформа, с помощта на която бързо и лесно може да закупите първите си биткойни и то на цената, която е актуална към момента, в който осъществявате транзакцията.

Но да се върнем на темата с портфейла. Тъй като Биткойн е валута, която увеличава своята стойност с изключително бързи темпове, е много важно да подходим отговорно и съобразително с избора на портфейл. Също както проучваме банките, когато желаем да разкрием спестовна или разплащателна сметка, така трябва да проучим и платформите и приложенията, които предлагат издаването на такъв тип портфейл.

Има два вида биткойн портфейли – софтуерни и хардуерни. Вторите са предвидени за случаи, в които съдържателя им притежава сериозно количество криптовалута и желае тя да е защитена на най-високо ниво. Примери за такъв портфейл са Ledger Nano S или TREZOR.

Трезор портфейл

 

Тъй като софтуерните портфейли са по разпространеният вариант, а и в 90% от случайте са безплатни, ще разгледаме именно тях. Както всеки друг портфейл, софтуерния също трябва да бъде добре предпазен. А какво представлява? Софтуерния портфейл е програма, която управлява биткойните по сметката на своят притежател. Представлява низ от числа и символи, като този например:

5Kb8kLf9zgWQnogidDA76MzPL6TsZZY36hWXMssSzNydYXYB9KF

Възможно е портфейла да бъде инсталиран като програма на настолен или преносим компютър, таблет или смартфон. Все повече расте и броя на приложенията, които предлагат да създадат за Вас такъв ключ, да го криптират и защитят с парола, като с него да подписвате транзакциите по сметките си.

Биткойн портфейл

Bitcoinborsa.bg препотъчва следните проверени и доказали се приложения за създаване на първия Ви биткойн портфейл:

Създаването на портфейл във всяка от посочените платорми е бързо (не повече от 1-2мин.) и лесно, дори за начинаещи потребители.

А в следващата ни статия ще разкрием как да защитите портфейла си преди да започнете да извършвате транзакции с криптовалута посредством него!


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *