Satoshi Labs, производителите на хардуерния портфейл Trezor, наскоро направиха изявление по повод Биткойн Gold. Според блог на Satoshi Labs, потребителите с биткойни, съхранявани на тяхното устройство, ще бъдат кредитирани с подобаващо количество Биткойн Gold, но софтуерът им няма да поддържа Биткойн Gold и потребителите няма да могат да изпращат или получават новата валута.

Биткойн Gold

TREZOR няма да поддържа новата валута, защото, както самите те направиха изявление:

"Кодовата база на Биткойн Gold, която и в момента се пише, е непълна. Най-важното е, че липсва повторна защита. Поради тази причина TREZOR Wallet няма да поддържа Биткойн Gold, тъй като това би застрашило боткойните ви."

Повторната защита е от жизненоважно значение за всяка разменна валута. Блогът на Satoshi Lab продължава:

Повторната защита предотвратява повторно предаване на транзакция в Биткойн Gold веригата в Биткойн веригата и обратно. Тъй като Биткойн Gold е подразделение на биткойн, форматът на транзакцията, подписите и т.н. са еднакви. Транзакцията на едната верига може да бъде копирана в другата верига и ще бъде валидна, което може да доведе до нежелана загуба на монети.

Ако по някаква причина трябва да изпратите Биткойн Gold от някой от адресите на Trezor, можете да го направите, като импортирате данните си в портфейл на трета страна. Има обаче изключителни последици, според съобщението:

Без защита от повтаряне, ако изпращате Биткойн Gold, ще изпратите и Биткойн, което ще доведе до загуба на монети.

Ако внасяте данни от заразен със зловредни данни портфейл, атакуващия може да получи достъп до ВСИЧКИ монети, с други думи, не само до Биткойн Gold монетите, но и до биткойните.

Биткойн Gold

Към момента Bitcoin Gold все още няма:

Напълно формиран консенсусен код;
Имплементирана защита за повтаряне;
Адекватен код за тестване;
Публично известни програмисти и разработчици.

Поради проблемите, посочени както от Bittrex, така и от Satoshi Labs, вероятно е повечето други борси, уеб портфейли и други подобни да приемат подобни политики по отношение на тяхното боравене с Bitcoin Gold. Всеки иска потребителите да получат раздвоените монети, които са им право, но никой не иска да рискува потребителите да загубят много по ценните биткойни, които са прикрепени към същия адрес.

Остава да се види дали Bitcoin Gold ще въведе повторната защита. Тъй като кодовата база все още не е завършена, валутата не се очаква да започне официално за известно време.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *