Биткойн отбеляза метеорично покачване на стойността през последният месец, но преди брени дни претърпя значителна корекция и отчете спад от 7 500 до 6 108 долара за седмица. Индексът на доминантност спадна от над 62% до 53,4% след като разцепването, познато ни като SegWit2x е отменено.

Крипто валутата е виждала и по-добри дни, тъй като според Blockchain.info има 115 003 непотвърдени транзакции, което означава, че паметта на блока отново е надминала ограничението от 100 милиона байта, което не се е случвало от почти три месеца. Според търговския блок тези непотвърдени транзакции възлизат на 110,611 Биткойна, на стойност над 700 млн. долара, заемащи около 36 MB.

С отмяната на разцепването, познато ни като SegWit2x, различни инвеститори започнаха да продават своите Биткойни и да се обръщат към други криптокомпоненти. Някои също така смятат, че съществуващите Биткойн потребители се обръщат към Биткойн Cash заради гъвкавостта на размера на блока, което оправдава скорошния спад на Биткойн.

Всеки път, когато паметта на блока на Биткойн е изпълнена с непотвърдени транзакции, минният софтуер избира транзакциите, които са платили най-високите такси. Това означава, че потребителите, които искат да изпратят приоритетни Биткойн транзакции, плащат по-високи такси, за да бъдат изпълнени.

 

Източник на статията: Cryptocoinsnews


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *