В последните дни дискусиите на тема Биткойн стават все по-горещи, особено след като SegWit2x разцепването бе отменено.

Днес решихме да ви представим няколко известни и влиятелни личности, които яростно поддържат Биткойн и неговото развитие. Насладете се 🙂

Бил Гейтс

Основател на Майкрософт и до не отдавна най-богатият човек на планетата (вече задминат от Джег Безос, основателя на Амазон). Още през 2014 година на събитието Sibos 2014, той споделя:

Биткойн е вълнуващ, защото ни показва колко евтино може да бъде” (има предвид транзакциите). “По-добър избор от конвенционалните валути е, защото потребителя не е зависим от местоположението на активите си, а и е по-удобен при по-големи транзакции”.

Бил Гейтс

 

Д-р Ерик Шмид

С докторска степен по компютърни науки, Д-р Ерик Шмид, бивш изпълнителен директор на Гугъл, е не само ентусиаст по отношение на крипто валутите, но и истински поддръжник на Биткойн. С богатство,оценено на малко над 8,3 милиарда долара, той споделя: “Биткойн е забележително криптографско постижение”.

Ерик Шмид

 

Дмитри Медведев

Бивш президент и настоящ министър председател на Рудия. Поста му е втори по важност в руската държава.

Освен поддръжник на Биткойн като крипто валута, Медведев е силно заинтересован и от блокчейн технологията. През март тази година той заръча на две министерства да направят проучвания по темата с цел обогатяване програмата на дигиталната икономика на страната.

Тъй като хранилището на информацията, която е в блокчейна не е едно, то тя няма как да бъде пренаписана или манипулирана” , отбелязва Медведев.

 

Ричард Брансън

Известният бизнесмен и инвеститор, познат ни най-вече с империята си Virgin, обхващаща повече от 400 отделни компании. Провъзгласен за седмият най-богат гражданин на Обединеното Кралство, богатството му се оценява на над 4.9  милиарда.

Биткойн е революцията на икономиката”, споделя той не веднъж. По рано този месец стана ясно, че британския милиардер е инвестирал малко над 30 милиона в стартиращата компания BitPay.

Ако хората разполагат с много като стойност Биткойни, бих се радвал да ги похарчат в пътувания до Космоса”, добавя Брансън.

Ричард Брансън

 

Питър Тийл

Създателят на PayPal и инвеститор в BitPay казва: “вярвам, че Биткойн има потенциала да промени света”. Милиардерът смята, че критиците на крипто валутата я подценяват сериозно. Той добавя, че копаенето на Биткойн е далеч по-сложен от копеаенето на злато.

Питър Тийл

 

Аштън Кътчър

Освен с прословутите си роли в екранизаци от Холивуд, актьора е извествен и със склонноста си да инвестира в стартиращи компании, ччаст от които са Spotify, AirBnB и Uber. Кътчър намира Биткойн за удивителен. “Биткойн става все и все по-уместен”. Той допълва: “Най-хубавото на Биткойн не е самия Биткойн като валута, а технологията, която стои зад него. Това би променило света”.

ashton kutcher

 

Това са само част от познатите ни лица, които залагат на валутата на бъдещето, както сами я наричат. Какво означава това? Ако едни от най-богатите и влиятелни хора избират да са част от мрежата на крипто валутите, то има ли смисъл изобщо да поставяме бъдещето на Биткойн под въпрос?


1 Comment

Abc12 · November 27, 2017 at 8:37 am

Много мотивиращо, когато виждаш, че умни и успешни хора му гласуват доверие също! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *