През изминалата седмица станахме свидетели на първата телевизионна проява на основателите на BitcoinBorsa.bg - Иван Петков и Крум Чешмеджиев.

Двамата отговаряха на въпросите на водещия на предаването "В развитие", излучвано по Bloomberg TV Bulgaria.

"Нашата цел е да улесняваме хората и все повече хора да имат достъп до криптосвета. До сега, ако някой иска да бъде инвеститор, той трябва да разполага с нужния капитал и средства. В момента, дори и с 5 -10 лева можеш да станеш инвеститор. Да, сумата може да е малка, но ти си инвеститор. Както смартфоните, интернет и всички технологии навлизат в нашето ежедневие все повече, така и тази разплащателна система ще навлезе в живота на хората, било то след няколко години или по-скоро. Така или иначе всеки ще има нужда от това. То става като въздуха. Бездруго банките сами поведоха курса към дигитализация на фиатните валути. Просто ние спомагаме този процес от фиатни към криптовалути да става по-лесно и бързо", казва Иван Петков.

В интервюто основателите на платформата споделиха, че потребителите могат да очакват въвеждането на нови крипто валути, подобряване и въвеждане на нови функционалности, както и множество партньорства, целящи улесняване достъпа както до Биткойн, така и света на дигиталните активи като цяло.

Цялото интервю може да гледате тук.


0 Коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *