В последните дни на миналата седмица станахме свидетели на крайните действия на някои от големите български банки. Множество български ексчейндж бюра и борси, сред които и BitcoinBorsa.bg  осъмнаха на 07.12.2017 с блокирани банкови акаунти а от банкте отказаха да дадат каквото и да е обяснение.

Все още очакваме официално изявление, в което да се изясни защо без предупреждение и каквито и да е предварителни разговори се стигна до тази ситуация!

Важно: В момента екипа на BitcoinBorsa.bg работи по интегрирането на нови методи, които да позволят на потребителите ни отново спокойно, бързо и лесно да продължат с търгуването на левове и Биткойн. Ще направим официално съобщение в момента, в който функционалностите ни са отново достъпни!

Докато в България сме все още под въздействието на крупните мерки, взети от банките, ето какво се случва в Швейцария:
Представители на две швейцарски банки, които вече оперират с Биткойн - Falcon Private Bank и Vontobel Holding AG, са оптимистични по отношение на Биткойн, най-вече заради очакваното въвеждане на фючърси в САЩ, според Bloomberg.  Банките смятат, че фючърсните договори ще въведат повече дигитални валутни продукти. Cboe Global Markets Inc. представи свите фючърсни договори в неделя, докато CME Group Inc. ще предложи подобен продукт на 18 декември. Междувременно Биткойн достигна нова рекордна цена от 17 000 долара в петък, отбелязвайки 1 500% покачване на стойността си за годината.
Клиентите на Vontobel изразяват смесени мнения за фючърсните договори, каза Хайко Гейгер, изпълнителен директор на базираната в Франкфурт банка. Някои виждат фючърсните договори като път към основните финансови пазари, докато други смятат, че Биткойн е балон, който ще се срине.

Някои инвеститори искат повече ликвидност на пазара, който поддържа фючърсните договори, а други планират да правят бързи продажби, добавя Гейгер. Vontobel предлага вид деривати, наречени сертификати за участие, които позволяват залагания върху действието на крипто валутата.
Другата швейцарска банка - Falcon, позволява на клиентите да инвестират директно в Биткойн.

Швейцария се превърна в хъб на крипто валутите. Това е домът на фондацията "Етереум". Отделен е факта, че Цуг (швейцарски град), е пилотирал проект, който позволява на хората да плащат за правителствени услуги/такси в Биткойн.

През Март тази година, асоциацията Crypto Valley стартира (подкрепена от правителството), за подпомагане на стартиращи компании в областта на крипто валутите, и създаване на дружества с препоръки от правителството, организиране на конференции и хакатони, предоставяне на възможности за проучване на програми и др.

Фючърсните договори се възприемат голяма промяна, тъй като професионалните инвеститори като цяло не са склонни да се ангажират с нерегламентираните платформи, които в момента се търгуват. Както Cboe, така и CME са регулирани, като отнасят въпроса до притесненията на някои инвеститори.

Иво Саутър, ръководител на търговските операции на Falcon, заяви, че през следващата година банката удвои продуктите си, свързани с Биткойн.

Статията съдържа мотиви от "Swiss Banks Encouraged By Bitcoin Futures", публикувана от Cryptocoinsnews.com


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *