SegWit2x форка бе осъществен на 28.12.2017 (четвъртък) при блок 501451, но досега все още не се е преборил да получи подкрепата както на потребителите, така и на компаниите, предлагащи крипто услуги.

На 27.12., преди форка да бъде осъществен, стойността на фючърсите на SegWit2x (B2X) бе достигнала 1,200$. Това веротно се дължи на факта, че много хора погрешно вярваха, че това е повротно пускане на водения от Джеф Гарзик проект, който така и не се осъществи през Новмври 2017.

Въпреки това, което говорител на SegWit2x заяви в официален имейл до Cryptocoinsnews.com, тови форк не бива да се счита за продължаване на предишното надстройване на протокола.

segwit2x

Както по-рано Cryptocoinsnews.com бяха заявили, B2X има различен екип от разработчици (със съмнителна квалификация) от този на първоначално планирания форк през Ноември. Проекта също е със значително променени протоколни спецификации.

Всъщност B2X увеличава размера на блока до 4МБ, а не до 2МБ, както се смята от името (2х) и както бе предложено от оригиналния протокол на първоначалния SegWit2x форк и неговите поддръжници.

Вероятно търговците са осъзнали горе изложените факти, което доведе до бърз срив в цената, която в момента се движи около 300$. Пазарният обем на B2X също е относително "тънък", като към момента на писане на статията е едва 5.3 млн. долара.

segwit2x

Източник: Coinmarketcap.com

Липсата на подкрепа от страна на борсите в стартиращият ден на B2X, а съшо и малкия обем на пазарна капитализация подсказват само едно - в случай, че не е измама, B2X трябва да се пребори за статута си на устойчива крипто валута.

Мрежата не изглежда да има голяма подкрепа от минните басейни, а екипът на B2X насърчава миньорите да използват създадения от разработчиците басейн.

Освен това, Freewallet  е единствената забелязана до момента услуга за потрфейли, която ще поддържа B2X. Trezor, един от най-популярните производители на хардуерни портфейли, заяви, че няма да подкрепи форка, които им изглежда като "измама".

Ако притежателите на Биткойн все пак решат да се възползват от форка, то трябва да го направят с изключителна предпазливост и да избягват да въвеждат своите частни ключове в B2X портфейли, докато не прехвърлят цялата си Биткойн наличност на друг адрес!

 

Източник на статията: Cryptocoinsnews.com

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *