Големи платформи, търгуващи с Биткойн и други крипто валути споделят информация, че регистрират по над 100 000 нови потребители всеки ден.

Много от водещите обменни бюра на крипто валути, като Coinbase (GDAX), Binance, Bittrex, Bitstamp и Kraken се борят с рязкото нарастване на желаещи да се включат в търговията с дигитални активи.

През изминалата седмица изпълнителният директор на Binance - Чангпенг Зао заяви, че за един ден платформата е регистрирала над 250 000 нови потребители.

"Съжаляваме, обслужването на съществуващи потребители е по-голям приоритет в момента. Всички работим денонощно - и техническият екип, и поддръжката. Просто търсенето е огромно. Добавили сме 250 000 нови члена за последните 24 часа", казва Зао, позовавайки се на официалното изявление, публикувано от компанията.

Също така, на 4 Януари от Binance заявиха, че "поради огромното нарастване на интереса към търговията с крипто валути, регистрациите на нови потребители ще бъдат временно забранени, за да се позволи надстройване на инфраструктурата". От компанията се извиниха за причиненото неудобство.

През Декември миналата година Coinbase и Kraken разпределиха значителна част от ресурсите и капитала си в полза обслужване на потребителите си и мащаба на техните платформи. На 23 Декември от Kraken заявиха, че са изпитвали сериозни затруднения в процеса по верификация на новите си потребители, които са разрешили, като възнамеряват да подобрят производителността си и да развиват платформата все повече.

Защо големите борси изпитват затруднения?

В края на 2017 г. третиото по големина южнокорейско корпоративео обмено бюро Korbit бе придобито на стойност 140 млн. долара от оценения на 10 млрд. долара Nexon. Като се има предвид големината и пазарната оценка на Korbit, големи борси като Bithumb, Bitstamp, Kraken и Binance биха могли да струват повече от $ 1 млрд., тъй като Coinbase бе оценен на $ 1.6 млрд. в последния кръг на финансиране.

Дори при такава голяма пазарна оценка, високи маржове на печалба и много ресурси, пазарът на крипто валути се бори да се справи с експоненциално нарастващото търсене от страна на инвеститорите поради строгите системи Know Your Customer (KYC) и борбата срещу прането на пари (AML), принудени да изпълняват от властите.

Всяка нова регистрация от страна на потребител трябва да бъде ръчно проверена и одобрена. Неуспехът да се отделят измамни акаунти от законни потребители може да доведе до големи глоби и съдебни дела за борсите. Следователно процесът на проверка на потребителите е строг и изисква значителни усилия от служителите на съответните платформи.

Като се има предвид, че борсите добавят повече от 100 000 потребители на ден, е вероятно пазарът на крипто валути да получава и повече от един милион искания за одобрение на нови акаунти/регистрации на месец.

Това означава, че ако процесът на одобрение на регистрация отнема около 10 минути на една таква, то това се равнява на  166,666 часа на месечна база, които служителите на борсите трябва да покриват ръчно.

През следващите няколко месеца пазарът на глобални крипто валути ще доведе до драстични промени в системите на борсите. Дотогава потребителите, особено новодошлите, ще имат трудности при откриването на нови акаунти.

Бележка: Докато големите борси по света изпитват затруднения и създаването на акаунт може да ви отнеме много време, както и много стъпки по отношение на верификацията, ние от Биткойн Борса България приветстваме всеки нов потребител с бърза и лесна регистрация! 

Към регистрация на нов акаунт

Източник: Cointelegraph.com


2 Comments

Обяви · January 9, 2018 at 8:32 pm

Лично мнение едни ще спечелят много пари, но ще има такива, които ще загубят много.
В момента има някаква голяма надежда за бърза печалба от криптовалута, но нека да не забравяме, че за да спечели един друг трябва да загуби.

    [email protected] · January 10, 2018 at 7:41 am

    Както във всеки друг бизнес, нали? 🙂 Който е по-подготвен, той ще спечели…

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *