Бързите темпове, с които пазара на крипто валути се разраства, привличат все повече и повече нови потребители. Всеки ден се раждат нови и нови борси, информационни уеб сайтове, както и проекти за горещи портфейли.

Но както сме разисквали и в предходна статия, най-сигурният и безспорно най-надежден способ за съхранение на крипто валути е т.нар. хардуерен портфейл.

Днес решихме да ви разкажем повече за TREZOR (все пак е #1 в Света измежду всички хардуерни портфейли), какво представлява, какви валути поддържа, как да се сдобиете с такъв портфейл с 5% отстъпка в Биткойн - само и единствено благодарение на BitcoinBorsa.bg.

Първо малко повече за самата технология и хардуера:

Какво представлява TREZOR?

TREZOR е еднопосочно устройство, което ви позволява да правите сигурни Биткойн транзакции. С TREZOR транзакциите са напълно безопасни, дори когато са инициирани на компрометиран или уязвим компютър. Използването на TREZOR е много лесно и интуитивно, затова и от компанията вярват, че това би спомогнало за по-широкото разпространяване на крипто валутите и разплащанията с тях.

trezor отстъпка

Как работи TREZOR?

Протоколът на Биткойн работи чрез изпращане на подписани “бележки” за плащане в мрежата. Тези съобщения (които се наричат транзакции) се подписват с помощта на специален алгоритъм. За да подпишете сделка с Биткойн, трябва да имате специален ключ или парола. TREZOR държи този ключ. Тъй като задачата на TREZOR е да ви помогне да осигурите сигурно подписването на транзакционните съобщения, можете да мислите за своя TREZOR като модерен печат.

И дори и да си го представяте като печат, той е по-добър от обикновен механизъм за щамповане. Всеки TREZOR има ПИН код. Ако портфейла ви е откраднат (дори конфискуван), крадците не могат да злоупотребят с него, за да откраднат парите ви. Благодарение на интелигентния софтуер на TREZOR, дори ако компютърът, с който го използвате, е уязвим на атаки (няма антивирусна система, често влизате в съмнителни сайтове и пр.), хакерите никога няма да научат вашия ПИН.

За разлика от различните софтуерни и уеб портфейли (наричани още “горещи”), които ви позволяват да съхранявате Биткойн, TREZOR е далеч по-сигурен. Софтуерът и уеб базираните решения поддържат вашите Биткойн подписващи ключове или на вашия компютър, или по-лошо, в мрежата! Когато използвате такава услуга, хакерите могат лесно да откраднат дигиталните ви активи, като хакнат компютрите ви или хакнат сървърите на услугите, които използвате.

Кои операционни системи и устройства поддържат TREZOR?

Има пълна поддръжка за Windows (версия 7 и по-нова версия), OS X (версия 10.8 и по-нова версия) и Linux. Можете също така да използвате своя TREZOR с устройства с Android, които имат USB On-The-Go (известен още като USB Host).

Кои браузъри понастоящем се поддържат от портфейла TREZOR?

Основните поддържани браузъри са Chrome и Firefox. Другите браузъри може да са използваеми, но от производителя не дават гаранция за пълната функционалност както на устройството, така и на софтуера.

Кои портфейли са съвместими с хардуера TREZOR?

Списъкът с портфейли, които могат да се използват с устройството TREZOR непрекъснато нараства. Те включват TREZOR Wallet или Mycelium. За да видите пълния списък, моля, разгледайте тук.

Кои монети понастоящем се поддържат от TREZOR?

В момента това са Биткойн, Лайткойн, Даш, З-кеш, Биткойн кеш, Биткойн голд, Етериум (+ всички ERC-20 жетони), Етериум класик, Експакс, UBIQ, NEM, Неймкойн, Догекойн и Биткойн тестнет.

trezor supported coins

Как се различава TREZOR от …

обикновен уеб портфейл?

Когато съхранявате крипто валутите си в традиционен уеб портфейл, вие ги поставяте в риск да бъдат откраднати, изгубени или конфискувани. Ето списък на начините, по които хората са загубили дигиталните си активи си чрез използването на традиционен уеб портфейл:

Компютъра ви е уязвим на хакерски атаки и паролата за уеб портфейла ви е открадната;
Сървъра на уеб портфейла бива хакнат;
Компанията, при която сте си открили уеб портфейл фалира;
МВР или друга съдебна инстанция конфискува монети;
Собственици на компании за уеб портфейли “бягат” с монетите;
Възможност за грешка в така уязвимия уеб софтуер;
Изгубите/открадват ви смартфона.

Сигурни сме, че историята вероятно помни още случаи на нелепа загуба на крипто валути.

Като официален представител (реселър) на TREZOR, бихме искали да ви уведомим, че първите закупени 21 броя ще бъдат възнаградени с 5% отстъпка, която ще получат в акаунтите си под формата на Биткойн. Отстъпката ще бъде заредена по акаунтите ви в BitcoinBorsa.bg, в рамките на 40 дни след поръчка (според условията на TREZOR). За да се свържете с нас, моля да използвате контактната форма на сайта.

Съветваме ви да използвате опцията за покупка без ДДС (дори и да нямате фирма, винаги може да помолите приятел за ДДС номера и данните на фирмата), с което ще намалите цената на портфейла с още 20%.

Важно: доверявайте се само на качествени и проверени източници за поръчка на TREZOR, тъй като в противен случай може да станете жертва на злоупотреба и кражба на активи.

Посочените в статията линкове са директно насочващи към онлайн магазина на TREZOR и BitcoinBorsa.bg гарантира за достовереността им.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *